Cikkek

Lemúriai csodakenyér

A lemúriai, magas bio-rezonanciás értékű kenyér – ősi tudás felhasználásával – az atlantiszi, de minimum az ókori egyiptomi időkből származó recept alapján készül. Hosszú távú fogyasztásának gyógyító hatása van. Fogyaszd egészséggel! Ez az étek maga az élet!

Összetevői a következők:

Búzacsíra: A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Csökkenti a szervezetben a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Életfontosságú anyagai az A- , B- , E-vitamin és a szelén, de jelentős a kalcium-, magnézium-, cink-, mangán és folsav tartalma is.

Tönkölybúza: A tönkölybúza a többi gabonafajtához képest jelentős rosttartalommal rendelkezik, ezért elősegíti az emésztést. A tönkölybúzának a hagyományos búzánál kedvezőbb az aminosav összetétele, lényegesen több ásványi anyagot és vitamint, valamint vasat, rezet és cinket tartalmaz. A vas a hemoglobin és az energia felszabadításában szerepet játszó enzimek összetevője, a réz számos enzim alkotórészeként a központi idegrendszer működéséhez szükséges. A cink több enzim ill. az inzulin alkotórészeként az anyagcserében vesz részt.

Tökmag: Bármilyen furcsa is sokak számára, a tökmag igen fontos szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. A magban lévő 45% linolsav tartalomnál fogva elsősorban a hólyag- és prosztatabetegségek gyógyszereként tartják számon, de magas esszenciális zsírsav tartalma fokozott védelmet nyújt a szívinfarktus kialakulása ellen is. Jelentős mennyiségű E-vitamin és szelén található benne, amelyek antioxidáns és gyulladásgátló hatást váltanak ki a szervezetben. A tökmagban olyan anyagok is vannak, amelyek gátolják a béltraktusban a vírusok és a baktériumok aktivizálódását.

Napraforgómag: A napraforgómag nemcsak finom rágcsálnivaló, hanem olajtartalma is kiemelkedő. A mag 47 % olajat tartalmaz, és annak 65 százaléka esszenciális. Ásványi anyagokat, nyomelemeket is bőven találunk benne, emellett magas az E-vitamin tartalma is.

Lenmagolaj: Az esszenciális zsírsavak, amik a lenmagban is megtalálhatóak, szükségesek az általános egészségi állapothoz, beleértve a megfelelő zsíranyagcsere folyamatokat, energiatermelést, sejtfunkciók szabályozását, és a sebek ill. sérülések gyógyulását. A lenmagolaj, a „jó zsír” egyaránt segít fittnek és egészségesnek maradnunk, míg a „rossz” zsírok veszélyeztetik egészségünket és teljesítőképességünket.

Az aktív életmódot élők elmondása alapján a lenmagolaj kiegészítők segítik számukra a gyorsabb regenerálódást, és segítenek csökkenteni az edzés utáni izomfájdalmakat. A kutatók szerint ezt a lenmag gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása okozhatja. A kutatók azt is állítják, hogy növeli az anyagcsere ütemét, és így segíti a gyorsabb zsírégetést is. Sok sportoló számol be arról, hogy ha étrendjükbe beiktatják a lenmagolajat, akkor rándulásaik és zúzódásaik gyorsabban gyógyulnak. Néhány eredmény azt mutatja, hogy a kisebb sérülések akár negyedannyi idő alatt is helyrejönnek, mint korábban.

  • Csökkenti a gyulladást, így az izomfájdalmakat is, és növeli a rugalmasságot
  • A sejtek szerkezeti sértetlenségét biztosítva segíti elő a regenerálódást és a gyógyulást
  • Hozzájárul az egészséges súlycsökkenéshez a szervezet anyagcseréjének gyorsításával, így a zsírok gyorsabban tudnak elégni
  • A lenmag biztosítja számunkra az omega-3 zsírsavakat


Felhasználási lehetőségek

Kutatások alapján a lenmagolaj a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:

  • Elhízás
  • Arthritisz
  • Székrekedés
  • Herpesz
  • Magas vérnyomás
  • Bőrproblémák, mint pl. az ekcéma és a pikkelysömör
  • Rák

Kendermagolaj: A Kendermagolaj (nem összetévesztendő a hasisolajjal) rendkívül gazdag nyolc különféle esszenciális aminosavat tartalmaz, fontos vitaminokat, komplex B vitamint és E vitamint és 90%-ban többszörösen telítetlen zsírvakból áll, melyek fogyasztása kiemelkedően fontos az emberi szervezet számára.

Különösen ki kell hangsúlyoznunk, hogy a Kendermagolaj 50-70% linolénsavat (Omega-6) és 15-25% alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmaz. Ezért 10-20 gramm kendermagolaj fogyasztása fedezi a szervezet teljes napi szükségletét ezekből az esszenciális, telítetlen zsírsavakból.

Muszáj nyomatékosítanunk a kendermagolaj legkülönfélébb orvosi célokra való felhasználhatóságát. Az olaj tartalmaz az immunrendszer számára fontos gamma-linolénsavat is (GLA). Szintén növeli a prostaglandin képződését és segíti a gyulladások kezelését, csillapítását. A kendermagból készült olaj az egyetlen étkezési olaj, amely tartalmazza ezt az értékes összetevőt. Helyettesíthető vele a drága, GLA-t tartalmazó kapszulák szedése.

A GLA-nak jótékony hatása van a neurodermitis-re (az ekcéma egy makacs formája), a menstruáció előtt fellépő fájdalmak, izületi gyulladások és a cukorbetegség-eredetű idegbántalmak enyhítésére. Valamint az alfa-linolén zsírsav segíthet az érrendszeri betegségek kezelésében. A kendermagolaj viszonylag magas Omega3 zsírsav tartalommal rendelkezik, aminek szerepe van a koleszterin anyagcserében, megelőzi a vérrögképződést, ahogy meggátolja a vérlemezkék leragadását.

A krónikus gyulladások gyakori kiváltó oka a gyenge immunrendszer, az Omega-3 zsírsavak tompítják ennek tüneteit, ezért ajánlott a kendermagolaj használata izületi gyulladás, a húgyhólyag krónikus gyulladása, vagy pikkelysömör, fekélyes vastagbélgyulladás és egyéb krónikus bélgyulladások esetén, valamit mozgásszervi rendellenességek kezelésére. Az Omega3 zsírsavak – mint a kendermagolaj – kiváló fájdalomcsillapítók. Ezért használják gyakorta betegek kezelésekor AIDS, asztma, zöld hályog, epilepszia esetén, a fájdalmak enyhítésére.

Recept 2 darab kb. 1 kg-os veknihez

Érdemes ekkora adagot elkészíteni, mert sokáig eláll. Különben is úgy a legízletesebb és a legaromásabb, ha egy-két napot érik. Úgysem marad belőle, mert a család és az ismerősök széthordják.

Hozzávalók:

  • 1 kg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 500 gr étkezési búzacsíra !!! – Vigyázat, itt nem a csíráztatott búzára gondolunk, hanem a kereskedelemben kapható lisztszerű termékre!
  • 10 gr (kb. egy mogyorónyi) élesztő (nincs tévedés – minimális kell hozzá), élesztő helyett használhatsz 1,5 kávéskanál szódabikarbónát (lúgosít)
  • 2 pohár élőflórás natúr joghurt
  • 6dl, 40 Celsius fokos víz (kicsit melegebb a kézmelegnél)
  • 3,5 teáskanál tengeri só
  • 9 evőkanál tökmagolaj, lenmagolaj vagy kendermagolaj (lehet vegyesen is)
  • 4 nagy marék hántolt, natúr napraforgómag
  • 2 marék hántolt tökmag
  • 2 db téglalap alakú sütőforma (11 cm széles X 30 cm hosszú X 8 cm magas)
  • A forma kibélelésére sütőzacskó (celofán)

Megjegyzés:

  1. A búzacsírát kiválthatod 500 gr fehér liszttel (BL 55) – de szerintem a kenyér elveszíti tőle az aromáját, és csökken a biorezonanciás energiaszintje is.
  2. Ha kenyérsütő géppel dolgozol, akkor a mennyiség 1/3-át vedd! A tapasztalatom azonban azt diktálja, hogy kell neki a minimum 4-5 óra kelés a fermentálódáshoz, a gép ugyanis túl gyorsan végez! Vannak ételek amikhez igenis illik követni a hagyományokat a megfelelő eredmény érdekében. (25 éves háziasszonyi tapasztalat)
  3. Állítólag pörköltszaft tunkolására nem alkalmas -szendvicsekhez, köztes étkezésekhez, reggelihez azonban a legkitűnőbb.

Elkészítés lépésekben:

  1. A búzacsírát vegyítsd össze a tönkölyliszttel.
  2. Melegíts 6 dl vizet kb 40 Celsius fokosra és olvaszd fel benne a kb mogyorónyi élesztőt.
  3. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
  4. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
  5. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
  6. Gyúrd össze, amíg el nem válik az edény falától. Elég masszív, sötét színű tésztát kapsz, keményebbet az átlagos kelt kenyértésztánál. Ne ijedj meg, csak gyúrd össze. Ha szódabikarbónát használsz, akkor csak 1-2 órát pihentesd a tésztát miután összegyúrtad.
  7. Lisztezd be a tetejét és konyharuhával letakarva hagyd kelni 2 teljes órán keresztül.
  8. 2 óra elteltével deszkán vágd két egyenlő darabra, gyúrd át őket, formálj akkora hengereket, hogy a sütőfóliával kibélelt formába férjen.
  9. Tipp: egy kevés tengeri sót olvassz fel egy dl vízben, és kend meg a kenyereket. Szórd rá az olajos magkeveréket.
  10. Konyharuhával letakarva, langyos helyen további 2,5 – 3 órát keleszd.
  11. Sütés előtt megint érdemes a kenyereket sós vízzel átkenni.
  12. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius fokra úgy, hogy a sütő aljára elhelyezel egy kis lábasban vizet a pára kedvéért.
  13. Süsd a kenyereket aranybarnára kb 50 perc – 1 óra alatt.

Megjegyzés: A szódabikarbónás változat sokkal egészségesebb, és kevésbé munka és időigényes.

 

A Hair Nice őssejtes sampon és hajerősítő szérum hatóanyagai egymás hatását erősítik, számos lehetséges okra kiterjednek és csomagban kedvezőbben vásárolhatod meg!