Seborrhoea

Száraz korpásodás   – Pityriasis Simplex – esetében felborul a fejbőrön lévő mikroflóra, ezáltal nem működik a védekező rendszer, a pityrosporum-ovalis gomba elterjedése tönkreteszi a felhám sejtjeit.  A szabad zsírsavak mennyiségét 11-13%-ról 35-40-ra növeli. A folyamat alatt víz szabadul fel, amely elpárolog és így a bőrfelülete kiszárad. A bőr száraz pikkelyszerű darabokban válik le. A fejbőrön található korpalemezkék nem zsíros tapintásúak, leválásuk a bőr felületéről gyors. Kihullik a hajszálból. A korpa száraz fejbőrön szürke vagy szürkésfehér, könnyen morzsolható. A zsíros fejbőrön hurkaszerűvé göngyölhetőek.

Zsíros korpásodás esetén a fejbőrön található korpalemezkék zsíros tapintásúak, tapadnak a fejbőrhöz. A beteg heves viszkető érzésről panaszkodik. Ha a zsírral átitatott korparéteg hosszabb ideig a hajas fejbőrön marad, a bőrlégzés lassul, amely a hajnövekedést is gátolja. Ki kell deríteni, hogy a fejbőrön milyen kórokozók szaporodtak el. A Hair Nice sampon és az Őssejtes hajerősítő szérum alkalmazása külsőleg  segítenek a panaszkezelésben.

Seborrhoeas dermatitis, avagy zsíros fejbőrgyulladás amellett, hogy látványban sem szép, tünetei miatt igen kellemetlen is tud lenni. Amikor a Seborrhoea bőrgyulladást idéz elő, akkor keletkezik a seborrhoeás dermatitis, más néven seborrhoeás ekcéma. A seborrhoeás dermatitisz genetikailag kódolt minden emberben, mint például a herpesz. Ezek nem elkapható, hanem aktiválódó betegségek. A panaszok kiváltó okai a rossz táplálkozás, sok állati fehérje fogyasztása, méreganyagok felhalmozódása, a szervezet elsavasodása, kórokozók (gombák, baktériumok) jelenléte, stressz. A seborrhoeás dermatitis esetében minden esetben tapasztalunk és mérünk valamilyen anyagcserezavart, valamint jellemzően bizonyos szervek gombás terhelése, illetve góca is mérhető. Mint sok más bőrprobléma, a seborrhoea sem gyógyítható a tradicionális orvoslás módszereivel, ám megfelelő kezelésekkel karbantartható. A természetgyógyászati, személyre szabott, – külső és belső – célzott terápiák az esetek többségében sikerrel járnak.
Tünetei a következők:  zsíros, vörös, gyulladt, kiütéses, hámló fejbőr, seborrhoeas hajhagyma, sárgás-fehér megvastagodás, az arc kontúrján, a fül mögött, homlokon vagy tarkón. Ez nem egy fertőző betegség, de kezelése mindenképp szükséges, ha nem szeretnénk, hogy tovább terjedjen. Sok esetben kezdődik a psoriasis (pikkelysömör) seborrhoeaval.

A megfelelő kezelés hiányában rosszabbra fordulhat a dolog. A seborrhoea fokozatosan átalakulhat pikkelysömörré. A panaszok kezelésénél alapvetően fontos egy – élelmiszerekre és pollenekre is kiterjedő – műszeres allergiavizsgálat és egy másik, szintén műszeres vizsgálat, ami az emésztőszervek gócainak, toxikus terheléseinek felderítésére, az anyagcsere-zavarok bemérésére, az immunrendszeri gyengeség megállapítására feltétlenül javasolt. Ennek alapján egy célzott méregtelenítő, helyreállító terápiát lehet összeállítani, érdemes jobban odafigyelni az egészséges, egyénileg jótékony táplálkozásra, elegendő pihenésre, sportra, ami elősegíti a szervezet egyensúlyának helyreállását. Javasolt külsőleg a Hair Nice korpásodás elleni sampon, a Hair Nice fejbőrápoló krém használata, belsőleg a Fytomineral,  Probiosan, Cytosan Inovum, Grapefruitmag kivonat szedése. Emellett a B-vitaminok erősítik és táplálják a hajat, szabályozzák a faggyútermelést, és aktiválják az anyagcsere folyamatait. Segítenek a gyulladások kivédésében, egészségesen tartják a fejbőrt. Sok B-vitamin van az élesztôben, halban, tojássárgájában, dióban, mogyoróban, hüvelyes termékekben és a búzacsírában. A Vitaflorin, Revitae, zöld élelmiszerek fogyasztásával, célzott külső kezeléssel, személyre szabott méregtelenítő terápiával szép sikereket érhetünk el.

A pikkelysömör olyan nem fertőző, gyakran előforduló, krónikus és – az orvosi szakirodalom szerint – nem gyógyítható betegség, amely akkor alakul ki, amikor az immunrendszer hibás jelzéseinek következtében a bőrsejtek (a keratinociták) túl gyorsan, a szokásos 28-30 napos ciklus helyett 3-4 naponként regenerálódnak. Ezek a fölösleges bőrsejtek a bőr felszínén vörös, pikkelyszerű, hámlós és gyulladt kiütéseket hoznak létre, amelyek viszkethetnek, felszakadhatnak, vérezhetnek, és nagyon fájdalmasak lehetnek. A betegség általában az ízületeket, a végtagokat, a nemi szerveket és a fejbőrt támadja meg, de bármely testrészen előfordulhat, sőt az egész testre is kiterjedhet.   A pikkelysömör oka lehet: genetikus hajlam,  stressz, a szervezet anyagcserezavara, vékonybél, vastagbél, epe, máj, hasnyálmirigy toxikus terhelése, immunrendszeri betegség, stb.

Foltos pikkelysömör (a pikkelysömör esetek 75-80%-a): ez a pikkelysömör leggyakoribb formája. Ezt a fajtát kiálló, megvastagodott vörös bőrterületek jellemzik, amelyeket ezüstfehér hámlós réteg borít. Leggyakrabban a térden, könyökökön, fejbőrön, a fülek mögött, a keresztcsonton, a köldökön, a farpofák között és a nemi szervek tájékán jelenik meg. A fejbőr pikkelysömöre (a pikkelysömör esetek kb. 50%-a): ez plakk típusú pikkelysömör. A pikkelysömör vastagsága miatt nagyon nehezen kezelhető, mivel a szokásos krémek nehezen szívódnak fel. A Hair Nice fejbőr-regeneráló krém számtalan esetben bizonyított.

Belsőleg javasolt a Fytomineral,  Regalen, Probiosan kúraszerű szedése.
Természetes módszerekkel több esély van a panasz megszüntetésére.

0
KOSÁR
  • No products in the cart.